Melin lämnar Leksand – Samuelsson ersätter

Sist i SHL och ännu en förlustsvit har börjat byggas som nu fyra matcher lång.


Då väljer Leksand att agera och göra förändringar på tränarsidan.


Roger Melin får lämna sitt uppdrag och tar över gör Ulf Samuelsson.


– Det är en spännande utmaning att komma till en sån klassisk hockeyort och förening med all den support som finns kring laget, säger Samuelsson om utmaningen som väntar.

Melin och Samuelsson (Foto: C More/Wikipedia)

Under veckan som var kom det ut uppgifter om att Roger Melin hade erbjudit sig att lämna Leksand då laget gått tungt under stora delar av säsongen och ligger sist i SHL.


I samma veva bekräftade General Manager Thomas Johansson att man inte hade några planer på att göra sig av med Melin.


Men efter två nya förluster mot Färjestad och Frölunda innan landslagsuppehållet väljer Leksand nu att ändå göra förändringar på tränarsidan.


Roger Melin får lämna sitt arbete och Ulf Samuelsson tar över. Samuelsson har som spelare ett par sejourer i Leksand bakom sig. Säsongerna 81/82-83/84 och under lockouten 94/95.


Som tränare har Samuelsson varit assisterande coach i NHL hos Arizona Coyotes, New York Rangers och Chicago Blackhawks. Han har också varit huvudtränare i AHL.


Samuelsson har också erfarenhet från huvudansvar här i Sverige då han jobbade med Modo mellan 2011-2013.


”Spännande utmaning”

Nu tar han över ett aningen krisande Leksands som vill ta sig uppåt i tabellen och klara sig kvar i SHL utan kval.


– Det är en spännande utmaning att komma till en sån klassisk hockeyort och förening med all den support som finns kring laget. Det ska bli kul att komma in i det och ge järnet och bidra med allt jag kan för vi ska få ett bra slut på säsongen, säger Samuelsson till officiella hemsidan.


– Det är ett tufft läge vi är i såklart, men vi har många matcher på kort tid framöver och det är många poäng tillgängliga att kriga om i serien än. Vi ska vända trenden och få bra driv i gruppen, och jag är väldigt taggad och är beredd att kriga hårt för föreningen.


Ulfs son Philip Samuelsson finns i Leksands spelartrupp sedan tidigare. Kontraktet för Ulf Samuelsson sträcker sig över den pågående säsongen.


Blåvita Krigare har sökt Philip Samuelsson.