Mora vann match 3 efter fyra mål på sex minuter

Leksand stod emot bra och hade ett mållöst resultat med sig på nytt i Mora efter den första perioden.


Men i den andra lossnade det för hemmalaget som gjorde osannolika fyra mål på mittaktens första sex minuter.


Leksand spelade upp sig och gjorde ett par mål, men de röda kunde till sist vinna med 5-2 efter ett avgörande i öppen bur.

Mora kom åter ut starkt på hemmaplan och pressade Leksand ner mot sin målvakt Axel Brage. Men Leksandsmålvakten var på nytt riktigt vass och efter skotten 15-7 var det mållöst efter den första perioden.


Men i den andra fick Mora sin utdelning.


På mittaktens första sex minuter fick Brage släppa fyra puckar förbi sig innan han fick lämna plats för Jonas Arntzen. Helt rätt av Melin som sparar Brage, för han kommer att behövas fräsch och het på onsdag igen.


Det finns inte anledning att låta Brage stå kvar i målet när inte laget riktigt är med honom, för vid ett par-tre av dessa mål som släpptes in, lämnades han helt ensam.


Arntzen kom in och gjorde det bra. Han höll nollan under den tid han var på isen.


Leksand reducerade ett par gånger i slutperioden men det var för lite tid kvar. David Rundqvist hittade krysset innan Filip Johansson tvingade Christian Engstrand – som var ny mellan Moras stolpar – till en ordentlig tavla.


Mål som kan vara ack så viktiga för framtiden i den här serien.


Leksand missade möjligheten att skaffa sig hela tre matchbollar i kampen om en plats i SHL nästa säsong. I morgon, onsdag, får man en ny chans och denna gång inför ett kokande och fullsatt Tegera Arena.


Skulle det bli en ny förlust, är serien plötsligt helt jämn med 2-2 i matcher. Så drabbningen som komma skall i Leksand, är oerhört viktig.


Bara för Leksand att ladda om och komma ut starka som man gjorde i det första mötet på hemmais för några dagar sedan.


Lyssna: Senaste avsnittet av Blåvita Krigare's podcast •••


Matchfakta MIK-LIF 5-2 (0-0, 4-0, 1-2) Skott: 31-26 (15-7, 9-9, 7-10) Utv-min: 22-24 (2-4, 14-12, 6-8) Publik: 4500 (Jalas Tält) Inga mål i den första perioden Fyra MIK-mål i den andra perioden 4-1 (53.48) David Rundqvist (Valkvæ, Gunnarsson) 4-2 (57.42) Filip Johansson (Ritola) 5-2 i öppen bur