Ny bra laginsats räckte till en poäng i Jönköping

Leksand pressade HV71 ordentligt och stod för en ny bra laginsats.


Den räckte till en poäng i Jönköping efter mål av André Hult och Jonas Ahnelöv (nåja). Ett skarpare målskytte från Leksand och detta hade kunnat sluta med fler än en pinne.

Det har ryktats om en ny målvakt in till Leksands IF.


Då visade Janne Juvonen lite av sitt målvaktsregister när han var en stor del i att Leksand snodde med sig en poäng hem till Dalarna igen från Jönköping.


Men i den första perioden hade finländaren inte särskilt mycket att göra. Och han kunde heller inte göra mycket åt den enda pucken han släppte förbi sig när Anthony Camara hittade det bortre krysset fram till 1-0 redan efter knappt fyra minuters spel.


Det tidiga underläget fick inte Leksand att tappa fokus eller hamna i knät på sin målvakt, utan man lyfte upp spelet och vågade hålla i pucken. Det var en händelserik start på matchen där André Hult med sitt första SHL-mål i karriären kunde kvittera bara 1,5 minut senare.


Leksand fick med sig endast ett powerplay under matchen, men det utnyttjade man också fram till 1-1. Assistpoäng från Mattias Ritola (och Jon Knuts) som fortsätter producera poäng kontinuerligt.


Märkligt ledningsmål

Under den andra periodens inledning kom ett nytt ledningsmål för Leksand. Men det var allt annat än ett ”vanligt” ishockeymål.


Målet kom nämligen till när Leksand hade en avvaktande utvisning – och hemmalaget slängde pucken från offensiv zon, hela vägen ner in i eget mål. Snöpligt för HV-gänget men desto gladare hos masarna som fullt ut hade bjudits på en ny ledning i matchen.


Jonas Ahnelöv noterades för målet då han var sista leksing på pucken innan HV kastade in pucken i eget mål. Det är kanske dags att införa självmål i denna sport?


I powerplay knappa tre minuter senare kom 2-2-pucken. Leksand hade det svårt att få ut trissan ur egen zon och HV71 visade upp en gnista av det kliniska man har med sig efter att ha spelat i SHL under många säsonger.


Johannes Kinnvall höll sig framme framför Juvonen och hittade en lucka mellan benen på Juvonen fram till 2-2.


Straffar igen

När Leksand gästade HV71 tidigt under denna säsong stod det 1-1 efter 60 minuter. Detta efter att Jonas Ahnelöv (med ett ”riktigt” mål) lyckats kvittera under slutminuten. Den gången vann HV71 efter straffar – och det blev detsamma igen.


På nytt missar Leksand samtliga av sina straffar (Zackrisson, Lang, Wännström) och Oscar Sundh gjorde mål, vilket blev avgörandet som gav HV71 extrapoängen, 3-2.


Snålt målskytte

Detta var fjärde matchen i rad där Leksand lika gärna hade kunnat komma ifrån med tre poäng. Fortsatt är det målskyttet som är för ineffektivt och inte minst under den andra periodens start där de blåvita tryckte ner HV i egen zon och skapade två-tre riktigt kvalificerade målchanser.


Det blev fjärde raka uddamålsförlusten, men den här gången gav den åtminstone en poäng. En ”uppvärmning” inför tre poäng mot Brynäs med en fullsatt Tegera Arena på lördag?


Låt oss hoppas.