Omdiskuterade situationen: Sparkade Alsenfelt mot Lang?

Oskar Lang var het och gjorde två mål redan under de första fem minuterna borta mot Malmö.


I slutet av förlängningen var Lang i hetluften igen, detta när han blev utvisad efter en pååkning av Malmös målvakt, ex-leksingen, Oskar Alsenfelt.


En situationen som blev omdiskuterad efteråt då vissa vill påstå att det ser ut som att Alsenfelt sparkar mot Leksandsforwarden och därmed borde anmälas.

Så där såg det alltså ut med 16 sekunder kvar av förlängningen i Malmö.


Oskar Lang störtade mot mål och i samband med en närkamp åker han in Oscar Alsenfelt som blir förbannad och vill få bort Leksandsforwarden från sitt mål.


I efterhand har det diskuterats – inte minst på Twitter – om det är så att Alsenfelt delar ut en spark mot Lang när han försöker få bort honom och om han därmed borde anmälas till Disciplinnämnden för detta beteende.


Lang stekhet

I övrigt var detta en match där Leksand öppnade ruskigt starkt. Och bäst av de blåvita var Oskar Lang som redan efter fem minuters spel hade blivit tvåmålsskytt.


Först höll han sig framme i powerplay och styrde in ett skott från Spencer Abbott. Detta för att sedan sno åt sig pucken av en sovande skåning på backplats, innan han lurade ner Alsenfelt och lirkade in pucken i det relativt öppna målet.


Leksand borde ha gått upp till en ännu större ledning än så. Marek Hrivik hade en av flera möjligheter till 3-0 när han makalöst nog missade öppet mål i den här situationen:

I stället var det Malmö som reducerade i slutet av perioden.


Calle Persson drog fram efter vänsterkanten när samtliga av de fem leksingarna stod för ett svagt byte och lämnade MIF-spelaren ensam.


Han vek in, siktade och snärtade in 1-2-reduceringen under armen på Axel Brage. Ett viktigt mål för Malmö för att komma in i matchen, desto jobbigare för Leksand.


I den andra perioden var Malmö det bättre laget men en het Brage höll sitt Leksand kvar vid en uddamålsledning. Mållös mittakt.


Insläppt i boxplay

I den tredje spelade Leksand på ett bra sätt av minut efter minut. Det var till och med så att man mer gick för ett mål och en utökad ledning, än att det var nära att Malmö skulle kvittera.


Än mer trodde man på det när Leksand – som numera är heta i spelformen – fick chansen i powerplay. Då kontrade i stället Christoffer Forsberg på egen hand och satte kvitteringen.


Detta bara med fem minuter kvar att spela. Leksand fick en ny chans direkt efter i numerärt överläge att få fram ett nytt ledningsmål, men detta igen utan att lyckas.


Matchen gick till förlängning och straffar där Malmö drog längsta strået.


Kvalet är nära

Kvällens resultat innebär att Leksand är i stort sett klara för kval. Med tolv poäng kvar att spela om, är man tolv pinnar bakom Linköping – och med 43 måls sämre målskillnad.


Viktigare blir det för Leksand att hålla Oskarshamn bakom sig. Ett IKO som i slutsekunden (bokstavligen) kvitterade till 1-1 mot Örebro, men som sedan föll efter straffar.


Så där tappade Leksand inga poäng i kampen om att undvika jumboplatsen.

Matchfakta

Malmö - Leksand 3-2 (1-2, 0-0, 0-1, 0-0, 1-0) efter straffar

Skott: 34-33 (9-13, 14-7, 8-10, 2-3, 1-0)

Utv-min: 58-60 (2-2, 0-2, 6-4, 50-52, 0-0)

Publik: 5229 (Malmö Arena)


0-1 (02.20) Oskar Lang (10) (Abbott, Zackrisson) PP1

1-1 (04.35) Oskar Lang (11) (utan assist)

1-2 (17.47) Carl Persson (Ekberg, Lerby)


Inga mål i andra perioden


2-2 (54.18) Christoffer Forsberg (utan assist)


Inga mål i förlängningen


Avgörande straff: 3-2 Carl Persson