Poängstark forward förstärker Leksand

Leksand är jumbo i SDHL med totalt två poäng på nio spelade matcher.


Nu förstärker dalalaget sin forwardsuppsättning och detta med den 23-årige kanadensiskan, Brooke Boquist, som senast kommer från spel med Modo.

Brooke Boquist kom till Sverige för spel med Modo inför förra säsongen efter att innan dess ha spelat collegehockey hemma i USA.


Det blev 20 poäng (11+9) för Boquist i Modo på 17 matcher och hon beskriver sig själv som en spelare med bra fart under skridskorna.


– Det känns otroligt spännande att komma till Leksand. Jag vill med min fart och kreativitet bidra till att skapa lägen i det offensiva spelet. Jag är ivrig på att komma igång och spela och ser fram emot att träffa laget, säger hon till Leksands hemsida.


Hjärnskakning bekymrar

Det enda frågetecknet som kan finnas är den skadeproblematik som Boquist hade förra säsongen. Detta då hon missade sista delen av denna på grund av en hjärnskakning.


Men kan hon bara hålla sig hel och frisk är det en spelare som kommer att göra Leksand bättre. Det är också huvudtränare Lars Stenmark inne på.


– Brooke kommer att tillföra bra spets och erfarenhet. Hon känner till Sverige och SDHL då hon förra året spelade i MODO, hon gjorde där 11 mål och totalt 20 poäng på 17 matcher och vi tror att hon kommer att kunna bidra mycket i det offensiva spelet, säger han till Leksands hemsida.


Klubben meddelar också att Boquist väntas ansluta till laget vid månadsskiftet.