Publiken sviker i Mora inför match 5 – men fler leksingar släpps inte in

Leksand kan avgöra i kväll – i Mora.


Vid seger går leksingarna upp i SHL samtidigt som man skickar ner största rivalen till Hockeyallsvenskan – då sviker hemmapubliken.


Klackledaren planerar att stå utanför och dela ut biljetter gratis för att fylla hemmastå inför säsongens viktigaste hemmamatch.

Leksingar på väg till Jalas.

Det har varit struligt kring biljetterna i Mora.


Det hela började med att SHL-laget nästan halverade antalet biljetter till bortastå lagom till att Leksand skulle komma på besök för match 1.


Detta har sedan hållit i sig även i match 3 och likaså i kväll när lagen match en femte gång i kampen om en plats i SHL kommande säsong.


Detta trots att Mora själva har problem med att sälja slut biljetter till sin egen ståplats.


Det kommer säker att kännas ganska fullt ändå, då Moras ishall bara tar 4500 biljetter. Men det faktum att man har svårt att fylla sin egen ståplats till säsongens viktigaste match, det är häpnadsväckande och att moringarna brukar skandera att ”det är vi som är Dalarna” blir än mer ironiskt – än vad det redan var.


Detta gick att läsa på Facebook under fredagen. Det man kan läsa är att Moras egen klackledare Dan Ljungberg tagit på sig att stå en halvtimme utanför ishallen och ge bort biljetter gratis för att fylla sin ståplatsläktare.

Och ingen skugga ska falla på honom som vill fylla arenan. Det är snarare det märkliga i att detta överhuvudtaget ska behövas. Under match två var det flera leksingar som köpte biljetter till hemmastå för att sedan ta sig över till bortaklacken där leksingarna står.


Detta fick Mora att agera med detta meddelande på sin officiella hemsida:

Leksingarna verkar inte få fler biljetter till kvällens match än vad de fått tidigare. Det vill säger strax över hälften emot vad bortastå har kapacitet till.


Första nedsläpp mellan Mora och Leksand i kväll är 19.30, där Leksand vid seger spelar i SHL nästa säsong och Mora ramlar ur till Hockeyallsvenskan.


Skulle Mora vinna, väntar en sjätte match i Leksand på söndag.

•••


Hos våra vänner på Betsson har vi en spel där vi tror att veteranerna visar vägen. Specialaren går ut på att Leksand vinner efter ordinarie tid, samt att Kapten Karlsson, Knuts och Ollas gör poäng i matchen – till 25.00 x insatsen!


Klicka här för att lägga ditt spel.