Ritola spelklar mot Löven – avstängningen kortas

Leksand överklagade Mattias Ritolas avstängning på fem matcher till RIN (Riksidrottsnämnden).


Nu står det klart att de har beslutat att de vill att Ritolas straff ska kortas av med en match. Därmed finns forwardsstjärnan tillgänglig till spel mot Björklöven redan på onsdag.

Det var i torsdags förra veckan som Blåvita Krigare kunde berätta att Riksidrottsnämndens beslut kring Mattias Ritola skulle dröja.


Därmed fanns stjärnan inte med i mötet mot Pantern i fredags som Leksand till sist vände från 0-2 till en seger med 4-2.


Det var den fjärde matchen i ordningen som Ritola missade på grund av sin avstängning som han ådrog sig i sin första match för säsongen mot just Pantern den 21 januari.


Får spela mot Löven

Leksands IF valde att överklaga ärendet till ”RIN” som i dag kom med sitt beslut: Mattias Ritola är – för tillfället – inte längre avstängd, utan kan tas ut och är spelklar till mötet med Björklöven i Umeå på onsdag.


Detta alltså en match tidigare än vad det var beräknat.


Klubben skriver på sin hemsida:


”Beslutet i Riksidrottsnämnden gäller alltså tills slutlig prövning har skett i ärendet, men innebär att Mattias Ritola återigen är spelklar för Leksands IF tillsvidare.”


Ritola kan därmed missa en senare match – om disciplinnämnden står kvar vid att Ritola ska stängas av fem matcher som deras dom var på.