Rundqvist efter armbågstacklingen: ”Tar i huvudet, det tjöt i örat”

David Rundqvist fick en smäll mot huvudet under mötet med Malmö. En armbåge från Jesper Jensen träffade Leksandsforwarden som lämnade matchen.


Jensen klarade sig helt utan straff i matchen och har inte anmälts till disciplinnämnden i efterhand.


– Den tar i huvudet och det tjöt i örat. Jag fick ont i huvudet direkt, säger Rundqvist till Blåvita Krigare.

Det är den här situationen ovan som det hela handlar om. En armbåge från Malmös Jesper Jensen som träffar David Rundqvist olyckligt i huvudet.


Rundqvist som efter en lång bussresa har landat hemma i Leksand igen, pratade med Blåvita Krigare om situationen under söndagen.


Det viktigaste först, David. Hur mår du?

– Jag mår helt okej. Jag är lite tung i huvudet efter en lång bussresa hem som också påverkade litegrann. Jag känner mig inte hundra.


– Lite till och från. Jag slumrade till lite men jag hade ont i huvudet i går så det var en jobbig bussresa.


Har ni hunnit slå fast att det är en hjärnskakning?

– Jag träffade läkare i går när jag klev av som sa att smällen tar i ansiktet, så det är en misstänkt hjärnskakning. Just i går efter att jag klev av så hade jag inte jätteont i huvudet utan det kom lite längre fram på kvällen då det blev värre.


– Men det känns som att det är ganska bra egentligen att man tar det säkra före det osäkra när det kommer en smäll emot huvudet. Även om man vill spela och gå ut igen så får du oftast inte det för läkaren. Men det är nog tur att man gör så, man vet aldrig hur illa det är.


– När jag fick smällen kände jag direkt att den tog i käken ungefär. Den tar i huvudet och det tjöt i örat. Jag fick ont i huvudet direkt, men sedan avtog det när jag hamnade i omklädningsrummet där det var tyst och lugnt. Jag trodde att allting var lugnt där inne, men sedan så hade jag ändå huvudvärk.


Har du sett den i efterhand?

– Ja, jag såg den redan i går efter matchen och jag tycker att den är ful. Sedan finns det förstås situationer som är mycket fulare än vad den är, men jag själv tycker att när man försvarar i vanliga fall skickar man väl ut handen för att få stopp. Men jag tycker att det är väldigt tydligt att han skickar upp armbågen mot huvudet. Jag tycker att den ser ful ut.


Tankar kring att det inte ens blir en tvåa på isen?

– Jag förstår att det är svårt att se när allting händer så snabbt ute på isen. Man ser inte att den är klockren, armbåge mot huvud. Det är lätt att säga det när man ser repriser. Den är nog inte så enkel att se ute på isen.


– Däremot läste jag att Marek (Hrivik) fick böter för diving efter att ha fått en klubba som träffade visiret i går. Att de letar sådana grejer i stället för att kolla efter huvudtacklingar som de brukar göra, det kan jag tycka är lite irriterande, avslutar Rundqvist.


Nästa match som Leksand spelar är först den 14 november. Detta borta mot Linköping och då räknar Rundqvist att han utan problem ska kunna vara tillgänglig för spel.


Hela samtalet med David Rundqvist kommer att vara en del av nästa avsnitt av Blåvita Krigare's podcast som kommer ut vid midnatt, natten till måndag.

Läs mer: Hrivik anmäld för diving - får böta

Läs mer: Matchens femma mot Malmö

Läs mer: Stjärnglans när Leksand vann i Skåne