Rundqvist om kontraktsläget: ”Vet inte vart det kommer ifrån”

Leksands forward David Rundqvist reder i podcasten ut situationen kring hans kontraktslängd i Leksand.


– Jag vet faktiskt inte vart det där kommer ifrån, säger han angående att det skrivits och pratats mycket om att hans kontrakt går ut efter säsongen.

David Rundqvist mot AIK.

På den annars mycket pålitliga sajten Elite Prospects, där man kan finna det mesta när det kommer till information kring hockeylag och dess spelare, kan man läsa att David Rundqvists kontrakt med Leksand går ut efter den här säsongen.

När David Rundqvist – ihop med Tor Immo – presenterades som klar för Leksands IF, gick man i den artikeln aldrig ut med hur långt kontraktet med dessa forwards var.


När Blåvita Krigare i det senaste avsnittet av podcasten där Rundqvist är gäst, frågar vad han tänker om nästa säsong då kontraktet snart går ut, svarar han och rätar ut detta frågetecken.


– Jag vet faktiskt inte vart det där kommer ifrån, för jag har kontrakt nästa år också. Jag vet att det står det på Elite Prospects och sedan var det någon tidning i Dalarna som också hade skrivit om det att det bara var det här året, men jag har även över nästa säsong.


Vad skönt! Då behöver vi inte oroa oss kring det? – Haha, nej precis.


Vi talar sedan vidare om hur Rundqvist trivs i Leksand och han berättar att han kommit bra in i det lilla – men samtidigt hockeytokiga – samhället.


– Jag trivs jättebra. Det är ganska litet här men det är mysigt och med trevlig människor. Vill man hitta på någonting under ledig tid så kan man åka till Falun, Borlänge eller så om man vill hitta på något under en dagsutflykt.


Lyssna gärna på hela avsnittet med David Rundqvist – bland annat genom att klicka här.