Säsongen är över för Linus Persson

Det var redan i det första bytet i mötet med Rögle i tisdags som Linus Persson utgick efter en smäll som tog illa.


Nu meddelar Leksands IF att den rutinerade centern har gjort sin sista match för den här säsongen.

Linus Persson mot Luleå. | Foto: Jessica Ström

Linus Persson gjorde sin första säsong i Leksands IF i fjol och var med och tog klubben upp i SHL. Den här säsongen har han precis som förra varit en viktig pusselbit i Leksands lagbygge med sin rutin och sitt kloka spelsinne.


Men nu kommer tråkiga nyheter om den 34-årige värmlänningen.


Persson, som klev av mötet med Rögle i tisdags redan efter ett spelat byte, kommer inte att spela mer hockey den här säsongen. Detta meddelar Leksand under söndagen.


– Linus har fått en skada i armen som han ådrog sig under matchen i tisdags. I efterhand har det visat sig att skadan kräver en operativ åtgärd som kommer att ske under den nästkommande veckan, säger läkare Enrico Mansfeld till officiella hemsidan och fortsätter:


– Skadan kräver en lång tids rehabiliteringsperiod, minst 6 månader, och Linus kommer definitivt att missa resten av den här säsongen.


– Det är klart att det känns tomt och jobbigt. Det känns tungt att inte få vara med på isen under avslutningen av säsongen. Oavsett vilket spel det blir för laget vill man alltid vara med när det gäller som mest. Nu försöker jag mest att bearbeta det hela, men överlag känns det såklart tungt, säger Linus Persson i samma artikel på Leksands hemsida.


Oerhört tråkiga besked kring Persson och vi på BVK önskar honom en bra och lyckad rehabilitering och hoppas att vi får se honom i Leksandströjan igen.