Samuelsson kallas in till Tre Kronor: ”Jävligt kul”

Leksands 28-årige back Philip Samuelsson kallas in för att träna med Tre Kronor inför deras första turnering av Euro Hockey Tour som spelas senare i veckan.


Turneringen inleds med att Sverige möter Tjeckien i Leksand och Tegera Arena på torsdag.


– Det ska bli jävligt roligt, säger Samuelsson till Blåvita Krigare.

Det är landslagsuppehåll i SHL och Tre Kronor ska spela den första turneringen i Euro Hockey Tour. Det är Karjala Tournament som står för dörren och som är uppdelad mellan Sverige och Finland där Tre Kronor möter Tjeckien i Leksand på torsdag.


Inför turneringen är det backbrist i den svenska truppen, vilket har gjort att man har plockat in Leksandsbacken Philip Samuelsson.


– Jag ska vara med dem på ett pass i eftermiddag då de verkar som att de saknar en back. Då frågade de mig om jag ville vara med och det var väldigt oväntat, säger Samuelsson till Blåvita Krigare och fortsätter:


– Jag vet inte riktigt vad det är för anledning eller vad de tänker med det, men oavsett om det är en träning eller mer så är det jävligt kul att få köra ett pass med dem. Det är även några grabbar i truppen som jag känner, så det ska bli kul att träffa på dem igen.


”Se hur man ligger till”

Philip Samuelsson, som har både amerikanskt och svenskt medborgarskap, har tidigare under karriären representerat det amerikanska landslaget. Han är därmed inte helt säker på om han får spela för Tre Kronor i veckan om det skulle bli aktuellt.


– Jag har faktiskt ingen koll på det där alls. Är det så att det kommer så långt får jag ta tag i det då, men som jag vet just nu är det bara en träning.


– Det ska i alla fall bli jättekul att få vara med i ett landslagssammanhang. Det är en hög klass på de här spelarna, så man får verkligen se hur man ligger till på den här nivån.


Lägligt uppehåll

Annars är det som sagt uppehåll i SHL, vilket kommer lägligt för Samuelsson som får tid på sig att välkomna sin fästmö till Sverige, Dalarna och Leksand på ett bra sätt.


– Ja, min fästmö och vår hund kommer i morgon. Så det blir till för mig att se till att de kommer hit, landar och trivs så bra som möjligt Leksand från början. Så det blir jättetrevligt att de äntligen kommer hit, avslutar Samuelsson.

Läs mer: Rundqvist om armbågen: ”Tar i huvudet, tjöt i örat”

Läs mer: Hrivik anmäld – bötfälls för diving