Uppgifter: Själin spelklar mot Almtuna

Calle Själin hade en fin försäsong – sedan åkte han på en allvarlig skada på träning i en närkamp mot sargen med en lagkamrat.


Prognosen har sedan dess sagt att han ska vara tillbaka efter jul och enligt uppgifter till Blåvita Krigare är det en prognos som håller.


Calle Själin är redo och uttagningsbar till mötet med Almtuna den 26 december.

Den 23 oktober gästade Calle Själin podcasten och berättade om den tunga tiden efter skadan. Där pratar han bland annat om hur han och Mattias Ritola – som också varit långtidsskadad – rehabiliterat sina skador tillsammans.


Sedan dess har det hetat att både Själin och Ritola är tillbaka efter jul.


Enligt uppgifter till Blåvita Krigare stämmer denna plan för Själin som har tränat fullt och är återställd från sin skada.


Blir han bara uttagen är matchen mot Almtuna i Tegera Arena den 26 december den första denna säsong för Själin. En match som blir Roger Melins första som ny Leksandstränare.

Tar beslutet 25/12Leksands lagledare Christer Siik är förtegen om Själins status: ”Det beslutet tar vi den 25/12 när vi tränar”, skriver han i ett sms. Leksand saknar sedan tidigare den rutinerade försvararen Mattias ”Kolan” Karlsson som missat de senaste sex matcherna. Blåvita Krigare har sökt Calle Själin för en kommentar om hans status.