Skadeskjutet Leksand mot Frölunda

Frölunda på besök i Tegera Arena.


En match som är tuff nog även med fullt lag. Men när vi se Leksands uppställning kan vi konstatera att fler namn som saknas sedan matchen mot Färjestad senast.

Ahnelöv spelarklar - trots ryktena inför (📸 C More)

Leksand tar emot Frölunda i vad som blir sista matchen innan ett landslagsuppehåll på nio dagar. En match som masarna kommer till med tre raka förluster, som jumbo och som ett lag som är i ett stort behov av poäng.


Som om då den svaga formen och tabelläget inte var nog, kommer Leksand till mötet med topplaget Frölunda med ett än mer skadeskjutet lag än tidigare.


Abbott borta

Marek Hrivik saknas sedan en tid tillbaka och senast mot Färjestad klev Axel Brage av skadad. Han finns inte med i kväll utan Jakob Hellsten backar i stället upp Janne Juvonen i dag.


Det ryktades att Jonas Ahnelöv skulle missa dagens match, men när laget kommer kan vi konstatera att Leksands bästa back över säsongen är med. Däremot saknas Spencer Abbott.


Leksand får i stället ta in stödet från läktarna och verkligen suga i sig av omgivningen som kan ge extra energi.


Trots tabelläget och den tunga säsong som varit, förväntas dagens publiksiffra landa nära ett utsålt Tegera Arena på 7650 personer.


Leksands lag mot Frölunda:

100 Karlsson - 13 Knuts - 12 Forsberg

21 Ritola - 26 Zackrisson - 14 Lang

24 Valkvæ - 25 Persson - 9 Karlberg

17 Trkulja - 23 Hult - 22 Wännström


7 Nordsäter - 8 Johansson

55 Ahnelöv - 28 Göransson

34 Samuelsson - 16 Gunnarsson

20 Karlsson - 10 Fransson


33 Juvonen

(1 Hellsten)


Matchen i Tegera Arena startar klockan 15.15 och går att se via C More.