Speciell kväll för Olsson-Trkulja: ”Tråkigt att vi förlorar bara”

Leksandsforwarden Daniel Olsson-Trkulja var tillbaka i Saab Arena för att möta laget han lämnade för spel med Dalalaget.


Efteråt summerar han matchen och konstaterar att det inte håller att sitta så här mycket i utvisningsbåset som Leksand gör denna afton.


– Jag tycker inte att vårt boxplay gör det dåligt utan det är deras powerplay som gör det väldigt bra. ”Special teams” är oerhört viktigt i dagens hockey och de vinner den matchen, säger han.

Leksand föll borta mot Linköping med 4-1, men stod för en bra förstaperiod som man kommer ifrån med en 1-0-ledning efter mål av Mattias Ritola.


En period där man borde gjort fler mål, menar Olsson-Trkulja när han summerar matchen för Blåvita Krigare efteråt.


– Vi blir lite tillbakatryckta i början, de kommer ut med en jäkla fart. Sedan tycker jag att vi tar över första perioden ganska ordentligt. Vi är det klart bättre laget i den första perioden och borde hänga någon puck till och ha en bekvämare ledning inför den andra perioden, säger han.


I början av den andra perioden har Leksand bra chanser att utöka sin ledning. Jon Knuts hade ett friläge och just Olsson-Trkulja lämnades fri med pucken mellan tekningscirklarna. Bägge gångerna stod målvakt Jonas Gustavsson i vägen.


”Missar bra lägen”

Mål där och det hade blivit en helt annan match, menar Olsson-Trkulja.


– Men tyvärr är det så ibland och vi måste förvalta våra lägen som vi har i första. Lika i början av andra när vi i stället missar bra lägen och sedan drar på oss utvisningar. De förvaltar sina powerplay-chanser som de får. Fem mot fem gör vi en okej match och är inte alls sämre än dem där. Men de är sjukt vassa i sitt powerplay och det är det som avgör matchen.


Det byggdes upp en frustration i Leksandslägret när utvisningarna och de insläppta målen avlöste varandra i mittperioden. Men ”DOT” har inte så mycket att säga om tvåorna de drar på sig.


– Jag har inte sett dem i efterhand så jag vet inte hur det var. Men puck out-tvåan pratades det om att det var en touch. Det straffar sig då de gör mål, men alla domare kan göra fel. Jag har inte så mycket mer att säga om det, säger han och fortsätter:


– Jag tycker inte att vårt boxplay gör det dåligt utan det är deras powerplay som gör det väldigt bra. ”Special teams” är oerhört viktigt i dagens hockey och de vinner den matchen.


– Vi spelar också bra i powerplay men förvaltar inte våra lägen. Jag har väl en styrning och i alla fall ett skott som lika väl hade kunnat gå in, men det gäller att kriga vidare för nästa gång sitter dem.


”Speciellt för mig”

Innan Olsson-Trkulja kom till Leksand spelade han två säsonger i Saab Arena med LHC. En speciell kväll därmed för 28-åringen.


– Det var speciellt för mig då jag känner många i laget och många runtomkring klubben. Jag tycker att det var kul att komma hit igen och spela så det var bara roligt, tråkigt att vi förlorar bara.


Leksand har inte spelat på hemmaplan sedan den 24 oktober när man mötte Örebro. Sedan dess har det blivit fyra raka bortamatcher (Brynäs, Växjö, Malmö och Linköping) och sedan ett längre matchuppehåll.


Men på lördag är det äntligen dags igen när HV71 kommer på besök till Tegera Arena. Något som Daniel Olsson-Trkulja ser fram emot.


– Det ska bli skönt att komma hem efter fyra raka bortamatcher. Det har oftast känts som att vi nästan alltid har minst lika mycket publik med oss som lagen vi möter trots att vi har bortaplan. Våra supportrar är fantastiska och är med oss överallt. De finns överallt i Sverige och de är grymma, men det ska ändå bli skönt att komma hem och spela.


Över 7000 biljetter är sålda. Det lär bli bra drag...

– Ja, det ska bli oerhört kul! Vi får se till att kamma hem en trepoängare, avslutar Daniel Olsson-Trkulja nere i katakomberna av Saab Arena innan han hälsar på gamla LHC-kompisar.

Läs mer: Allt gick in i andra perioden när Leksand föll mot LHC