Spelare efter spelare lämnar Leksands damlag

Leksands damlag består just nu av en kontrakterad spelare: Lagkaptenen Elin Lundberg.


Och samtidigt som klubben säger att man ska inleda förhandlingarna med resterande spelartruppen, lämnar spelare efter spelare Leksand och presenteras av andra klubbar.

Det var i början av veckan som Blåvita Krigare kontaktade Leksands nye coach på damsidan, Lars Stenmark, för att tala om kontraktssituationen.


Där bekräftade han att det endast är Elin Lundberg som har kontrakt och att det skulle börja förhandlas med resterande spelare när han kliver på sin nya tjänst den första maj.


Under tiden har spelarna från fjolårets Leksandstrupp börjat skriva på för andra klubbar. Ida Nikula gick till AIK och samtidigt ska Alva Johnsson spela hockey i USA kommande säsong och Emma Lind flyttar ner till Malmö.


Men det slutar inte där, utan under torsdagen har HV71 presenterat Anna Borgqvist och Danielle Stone som sina nyförvärv inför säsongen 19/20.


I går kunde vi dessutom läsa att den skickliga och landslagsmeriterade målvakten Julia Åberg valt att inte spela hockey under säsongen 19/20.


Hon skriver så här på Instagram:


”För första gången i mitt liv kommer jag inte att räkna ner dagarna till någon säsongspremiär. Ett otroligt tufft beslut är taget. Det blir en paus från hockeyn för mig kommande säsong.


Jag väljer att lägga om mitt fokus och satsa på andra saker, främst en civil karriär och mitt drömyrke. Jag önskar att detta inte var ett val jag behövt göra, men tyvärr är förutsättningarna så pass dåliga inom damhockeyn att detta val egentligen inte var så svårt.


Det svåra är bara att kliva bort från något man älskar i så många år. Vill tacka alla som stöttat mig genom åren, både från läktaren, hem, bås och lag! Så tacksam. Men detta är inte ett farväl, utan på återseende!”

Vad som händer med Leksands damlag och dess trupp är oklart då informationen utåt från klubben har varit knapphändig.


Men det känns som att det är dags att presentera några nyförvärv eller nya kontrakt.


BVK har sökt Lars Stenmark för en ny kommentar om kontraktsläget.


Läs mer:

Jonas Ahnelöv förstärker Leksand

Uppgifter: Leksand utmanar om NHL-meriterad målvakt


Anton Karlsson lämnar: "Ville stanna”

Karlberg: ”Älskar att vinna över Mora”