Stark avslutning gav Leksand åttonde raka segern

Det stod 1-1 inför den tredje perioden.


Men när vi summerade hade Leksand via en stark tredjeperiod gått fram till en säker 2-5-seger borta mot Karlskrona. Allt började med en straff som Valkvæ Olsen kyligt satte i nät.

Leksand fick en lovande öppning på mötet borta mot Karlskrona.


Detta när Mackan Karlberg lirkade in sin andra kasse för säsongen (via en felträff?) efter en fin framspelning av Lukas Enqvist. En spelare som i afton stod för sin överlägset bästa insats i den blåvita matchtröjan.


De två första perioderna var jämna, tajta och aningen mer Karlskrona med pucken tack vare ett övertag i antalet numerära överlägen.


”Bäst att skjuta”

Men Leksands boxplay skötte sig väl och när Leksands ledning väl kom i början av den tredje perioden, då var det via en straff som Enqvist krigade fram i numerärt underläge.


Valkvæ klev fram, tittade upp – och knäppte dit 2-1-pucken. – Vid straffar så här sent i en match är det oftast dålig is. Så det brukar vara bäst att åka fram och försöka skjuta, förklarade norrmannen för C More efteråt.


Efter ledningsmålet tog det bara 26 sekunder innan det ringde igen bakom Robin Johansson i hemmakassen. Denna gång var det David Rundqvist som tog vara på hemmaslarv och via ett nytt friläge kund han utöka till 3-1.


Samma Runken hittade sedan nät fram till 4-1 åtta minuter senare och då hade vi bara dryga fem minuter kvar att spela. KHK reducerade till 2-4 i powerplay, men Oskar Lang kunde till sist stänga matchen till 5-2 i det öppna målet med 01.16 kvar att spela.


Leksand vinner alltså den avslutande perioden med klara 4-1.


Luktar lite Ö-vik

Man går in och stänger en match med ett självförtroende och en självklarhet som vi inte sett prov på sedan den där magiska säsongen som avslutades med Montpetit uppe i Örnsköldsvik.


Detta var åttonde raka segern, 23 av 24 poäng har inkasserats på dessa matcher och nu är man ny trea i tabellen – med en poäng bättre och noll matcher fler spelade än BIK Karlskoga.


Detta blir givetvis ett race hela vägen in i mål om den där tredjeplatsen som fem-sex lag bakom toppduon vill åt. – Vi gör en rejält bra tredjeperiod och stänger matchen. Vi har blivit tajtare som grupp nu och jobbar mer för varandra än en och en, sade Valkvæ Olsen till C More efter 1+1 i afton.


Nu väntar AIK härnäst för Leksands del på Hovet på fredag. Ett AIK som under onsdagsaftonen lyckades förlora borta mot Tingsryd med 3-2. •••


+ | Lukas Enqvist En snöflinga gör ingen vinter. Men detta var en helt annan nivå på Enqvists spel än vad vi har sett tidigare. Nu var han faktiskt med och gjorde skillnad på isen, i en match där han till sist kliver av med 0+2 och en fixad straff. Bra!


+ | Boxplay-spelet Domare Magnusson blandade och gav. Och det var mest negativt för Leksands del. LIF är oerhört bra i den här spelformen och är svåra att få hål på. + | David Rundqvist Måste också få en ros för sitt slit i dag – och inte minst två mål. Hemjobbet på KHK:s kvittering kan vara bättre, han hinner ikapp om han kör fullt. Men vad gör det när man i resten av matchen är en av isens bästa och även sätter två strutar. Runken levererar! + | Ert engagemang! Det kanske låter möjligt, men måste också finnas med här. Alla ni som har beställt merch och som skickat bilder på kläder som ni nu har fått hem. Så himla roligt att se och jättekul att alla verkar så nöjda. Det gör oss verkligen jätteglada. •••


Matchfakta KHK-LIF 2-5 (0-1, 1-0, 1-4) Skott: 23-36 (10-15, 8-7, 5-14) Utv-min: 6-12 (2-2, 2-4, 2-6) Tekningar: 32-37 (11-13, 9-11, 12-13) Publik: 2545 (NKT-Arena) 0-1 (02.17) Marcus Karlberg (2) (Enqvist) 1-1 (23.22) Viktor Liljegren (utan assist) 1-2 (46.25) Thomas Valkvæ Olsen (17) (straff) 1-3 (46.51) David Rundqvist (8) (utan assist) 1-4 (54.19) David Rundqvist (9) (Valkvæ, Själin) 2-4 (56.30) Josef Ingman (Karlsson, Johansson) 2-5 (58.44) Oskar Lang (9) (Enqvist) (öppen kasse)