Stark upphämtning räckte inte till poäng mot ÖHK

Underläge med 2-0 efter den första perioden.


Men Leksand reste sig, kom ikapp till 2-2 efter 40 minuter och gav sig själva chansen till både en, två och tre poäng i Örebro.


Men det slutade på noll, efter att Örebro avgjort med ett 3-2-mål nio minuter från slutet och satt slutresultatet 4-2 i öppen bur under slutsekunderna.

Karlberg liggande efter tackling.

Den första perioden var leksingarna inte nöjda med.


Trots 18-15 i skott, var det inte så att Leksand hade radat upp heta målchanser utan det mesta hade man fått kasta in på mål utifrån. Inga problem de flesta gånger för Dominik Furch.


Målen stod Örebro för som skapade desto mer. En puck studsade över bladet på Mattias Karlsson vid offensiv blå och det gav Jordan Boucher fritt fram till att hitta en lucka mellan benen på Axel Brage i en omställning.


Innan perioden var över kom även 2-0. Aaron Irving slängde in en puck på mål som hittade upp i nättaket bakom Brage.


Tävlade bättre

Efter en tung förstaperiod kom Leksand ut betydligt bättre i andra och tog tag mer i spelet. Nu tävlade man på ett bättre sätt i alla delar av spelet och till slut kom en då rättvis reducering.


Tredje gången gillt för kvällen blev det i numerärt överläge innan det ringde bakom Furch. Spencer Abbott har sannerligen skjutit hårdare skott i sin karriär, men ibland är det felträffarna som ställer målvakterna och den hittade in från nära håll till 2-1 (även om pucken gick in en sekund efter att ÖHK-utvisningen gått ut).


Några minuter efter kvitteringen hettade det till ordentligt nere vid Axel Brage efter en blockering. Leksingarna stod upp för sin målvakt och det hela slutade med ett gäng utvisningar. Hårdaste straffet fick 1-0-skytten Jordan Boucher efter en crosschecking mot Mattias Ritola.

Bouchers crosschecking | (C More)

Det hela slutade med spel fyra-mot-fyra och det var tänkt att bli tre minuter powerplay för Leksand därefter i och med fem-minutaren. Men då Mattias Bromé föll lätt mot Lucas Nordsäter åkte Leksandsbacken ut.


Kaptenen kvitterade

Endast en minut kvar av femman när resterande utvisningar hade utgått. Men det räckte för Leksand för att hitta fram till en kvittering. Mattias Ritola – bästa leksing i afton (igen) – väntade in Martin Karlsson innan han flippade in pucken och 2-2 var snart ett faktum.

Kaptenens 2-2 | (C More)

Efter varsin period vunnen med 2-0 var det ovisst inför avgörandet. Leksand var ändå laget som öppnade bäst i tredje och hade sina chanser att ta ledningen.


Inte minst Sebastian Wännström när han fick ett bra läge framför Furch som tvingades till en sidledsförflyttning, men målvakten hann över och räddade.


”Jävligt surt”

I stället var det Aaron Irving som gjorde sitt andra mål för kvällen. En tekningsvariant gav honom pucken ute till höger och från en rätt snäv vinkel hittade han taket bakom Brage på nytt.


Leksandsmålvakten hann över men inte upp innan skottet kom och 3-2 var ett faktum. Leksand fick chansen i powerplay därefter men utan att nå en kvittering.


Brage plockades ut, men chansade i spel 6-mot-5 men 19 sekunder från slutet kom i stället 4-2 efter att Leksand inte lyckats ta vara på sina chanser.


– Det är jävligt surt. Vi gör en sämre förstaperiod, bättre andra och kommer tillbaka till 2-2. En jämn tredje där de inte skapar så mycket men de får utdelning och det får inte vi, sade Kapten Karlsson till C More efteråt och fortsatte:


– Både Skellefteå borta och i den här matchen är vi värda poäng. Men det krävs lite mer för att göra de där målen som ger oss poäng.


Färjestad härnäst

Det väntar en match till för Leksand innan julledigheten och det är inte vilken fight som helst.


Färjestad kommer nämligen på besök till Tegera Arena på torsdag inför vad som väntas bli en riktigt trevlig publiksiffra.

Matchfakta

Örebro - Leksand 4-2 (2-0, 0-2, 2-0)

Skott: 29-40 (18-15, 5-12, 6-13)

Utv-min: 35-6 (2-0, 31-6, 2-0)

Publik: 5500 (Behrn Arena)


1-0 (09.51) Jordan Boucher (utan assist)

2-0 (16.06) Aaron Irving (Lindholm, Rask)


2-1 (27.19) Spencer Abbott (Ritola, Knuts)

2-2 (38.08) Martin Karlsson (Ritola, Samuelsson) PP1


3-2 (50.53) Aaron Irving (Rask, Backström)

4-2 (59.41) Mathias Bromé (Stoa) Öppen bur

Läs mer: Forsberg klev av efter första bytet: ”Käkat sarg”