Stjärnjakten efter Leksand - Växjö 4-1

Leksand besegrade Växjö med 4-1.


Efteråt fick ni på Twitter bestämma – utifrån våra tre uttagna leksingar – vem som helst enkelt var bäst bland de blåvita.

Brage åter het i kassen. | Foto: Jessica Ström

Det var många som var bra på nytt i Leksand. Exempelvis får Patrik Zackrisson som gjorde 1+1 och en bra match inte plats bland de tre uttagna denna gång.


Så här såg vår trea ut mot Växjö:

#14 Oskar Lang (forward)

Istid: 17:03

Poäng: 1+0

Plus/minus: 2 (2-0)

Skott på mål/utanför: 3/2

💬 Lang var på ordentligt spelhumör och väldigt svårstoppad för gästerna. Får ett jobb ”gratis” när Valkvæ skjuter på honom så att pucken studsar på en Växjö-back och in i mål.


Vände och vred på motståndare så att de varken visste ut eller in till slut. Det är väldigt underhållande att titta på Langen när han är på det här humöret och i den här formen.

#33 Axel Brage (målvakt)

Räddningsprocent: 96,43%

Räddningar: 27/28

💬 Fick starta för tredje matchen i rad och det var bara ett klassavslut från Richard Gynge som gick förbi honom. Ett stenhårt handledsskott från nära håll.


Utöver det var Brage het igen och hade en stor del i den här segern. Om det är någon som verkligen växlar upp när säsongen närmar sig sitt avgörande så är det Brage. Klass.

#77 Spencer Abbott (forward)

Istid: 19:22

Poäng: 2+0

Plus/minus: 1 (1-0)

Skott på mål/utanför: 3/1

💬 Abbott har blivit mer och mer involverad i Leksands spel de senaste matcherna och har nu gjort 2+4 på de senaste fyra omgångarna.


Här blir han tvåmålsskytt och gör det viktiga 2-1-målet när matchen står och väger. Han ser ut att ha mycket roligare på isen nu än tidigare och det gläder oss verkligen.

Hur ni röstade? Så här:

#14 Oskar Lang: ⭐️

#33 Axel Brage: ⭐️⭐️

#77 Spencer Abbott: ⭐️⭐️⭐️


En överlägsen seger till Spencer Abbott denna gång.


Vill du vara med och påverkade framtida omröstningar?

Då ska du gå in nu och följa oss på Twitter.

LÄS MER: Leksand starkast mot Växjö

LÄS MER: Statusen på Ahnelöv: ”Blir borta”