Stor genomgång: LIF:s insatser mot de andra 13 SHL-lagen

Grundserien är över.


Leksand slutar på kvalplats (13), man tar 49 poäng och man gör totalt 115 mål. Men man släpper också in 168.


Men mot vilka lag har man tagit flest poäng? Vilka har man rentav blivit nollade utav och finns det något topplag som Leksand har skrällt emot?


Vi har svaren och har satt betyg på Leksands insatser mot de 13 andra SHL-lagen.


BETYGSYSTEM:

1: Underkänt

2: Godkänt

3: Väl godkänt

4: Mycket väl godkänt

5: Otroligt!

Grundserien är över. Här är facit, Leksand. | Foto: Jessica Ström
RESULTAT:

Leksand - Brynäs 5-1

Brynäs - Leksand 3-2 (eft str)

Leksand - Brynäs 4-2

Brynäs - Leksand 5-4 (eft str)


MÅL: 15-11

POÄNG: 8-4


BETYG: 4,5 (väl godkänt)


KOMMENTAR: Leksands hetaste möten den här säsongen är och ska vara de mot Brynäs. Det finns rivalitet mot många klubbar i SHL, men mot Brynäs är den allra störst.


Med det sagt är detta sånär mycket väl godkänt resultat av Leksand som nykomling, att plocka dubbla poängen mot Gävlelaget över de fyra matcher man mött varandra den här säsongen.


Höjdpunkten var självklart det första mötet där Leksand pulvriserade kaffelaget och vann med stora och klara siffror hemma i Tegera Arena inför fullsatta läktare.

RESULTAT:

Leksand - Djurgården 0-4

Djurgården - Leksand 2-0

Leksand - Djurgården 2-4

Djurgården - Leksand 5-2


MÅL: 4-15

POÄNG: 0-12


BETYG: 1 (underkänt)


KOMMENTAR: Även om Djurgården – som många lag här – är en etablerad SHL-klubb som förstås är svår att besegra oavsett om det är hemma- eller bortaplan, så är detta inte godkänt.


Leksand har haft oerhört svårt mot Stockholmarna och två gånger har man dessutom blivit nollade. Niklas Svedberg blev ett riktigt spöke för masarna och höll nollan i två matcher när lagen stötte på varandra.


Inte en enda poäng på fyra möten. Där får Leksand verkligen jaga revansch nästa säsong om man håller sig kvar i SHL.

RESULTAT:

Leksand - Frölunda 2-4

Frölunda - Leksand 7-1

Leksand - Frölunda 2-4

Frölunda - Leksand 2-5


MÅL: 7-17

POÄNG: 3-9


BETYG: 2 (godkänt)


KOMMENTAR: ”Det var inte i går man vann i Scandinavium”, konstaterade Gunnar Persson efter segern i Göteborg den 25:e februari. Ett hårt jobbande Leksand tog en rättvis seger med 5-2.


Men dessförinnan har det gått tungt för Leksand mot Frölunda. Man har förlorat tre gånger om och en gång åkte man på ordentligt med pisk på bortais. Men ändå godkänt, för det sättet som man tog den här segern för ett par veckor sedan.

RESULTAT:

Färjestad - Leksand 6-4

Leksand - Färjestad 3-4

Färjestad - Leksand 4-3

Leksand - Färjestad 1-2 (eft förl)


MÅL: 11-16

POÄNG: 1-11


BETYG: 1 (underkänt)


KOMMENTAR: Det har inte varit någon rolig historia för Leksand att möta Karlstadsgänget. Det har varit tajt, men det har i slutändan bara renderat i en av elva poäng.


Surast är kanske förlusten där Patrik Zackrisson regelrätt hade kvitterat, men domaren hade blåst av för tidigt. Vi ursäktar att vi fick lov att påminna er om det fortsatt öppna såret.


En poäng blev det förra veckan, i en match som inte betydde mer än att det är kul att vinna. Men inte ens då räckte det då Marcus Nilsson avgjorde i förlängningen. Inte godkänt, förstås.
RESULTAT:

HV71 - Leksand 2-1 (eft str)

Leksand - HV71 0-4

HV71 - Leksand 3-2 (eft str)

Leksand - HV71 5-2


MÅL: 8-11

POÄNG: 5-7


BETYG: 3 (väl godkänt)


KOMMENTAR: Ett resultat Putte ändå måste vara nöjd med, som bor nere i Smålandsskogen. Att ta fem av de tolv pinnarna mot HV är bra.


Där blev förstås den avslutande matchen i grundserien avgörande i det slutliga betyget. En extra stjärna i kanten att Leksand aldrig blev nollat i poäng på bortaplan mot Jönköpingslaget.

RESULTAT:

Leksand - Linköping 2-5

Linköping - Leksand 4-1

Leksand - Linköping 3-2 (eft str)

Linköping - Leksand 2-1


MÅL: 7-13

POÄNG: 2-10


BETYG: 1 (underkänt)


KOMMENTAR: Det är lätt att titta på tabellen och sedan landa i resultaten här. Två av tolv poäng mot LHC är förstås en del i varför Leksand kvalar och inte Linköping.


Det var laget det sades att man skulle ha bakom sig för att klara kontraktet utan kval och så plockar man in 2/12 pinnar. Det är förstås inte godkänt.
RESULTAT:

Luleå - Leksand 4-3

Leksand - Luleå 0-5

Luleå - Leksand 2-0

Leksand - Luleå 0-3


MÅL: 3-14

POÄNG: 0-12


BETYG: 1 (underkänt)


KOMMENTAR: Nog för att det ska vara tufft att möta laget som till sist vinner grundserien och som nu är en guldfavorit i slutspelet.


Men att ta noll poäng mot ett lag på fyra möten och dessutom bli nollat tre av fyra gånger. Det är förstås inte något annat än underkänt.


Ytterligare ett lag där Leksand har en stor revansch att utkräva kommande säsong.
RESULTAT:

Leksand - Malmö 5-2

Malmö - Leksand 1-4

Leksand - Malmö 2-3

Malmö - Leksand 3-2 (eft str)


MÅL: 13-9

POÄNG: 7-5


BETYG: 3,5 (väl godkänt)


KOMMENTAR: Leksand fick en flygande (höhö) start på säsongen när ett försenat Malmö besegrades i premiären.


När man sedan även vann andra mötet nere i Skåne, var det redan där endast Redhawks som masarna hade chansen att gå rent mot den här säsongen.


Men detta grusades i match tre där skåningarna vann ett tajt möte i Leksand och sedan var man också starkast i det fjärde mötet som gick till straffar.


Väl godkänt ändå av Leksand som vann poängkampen med 7-5. Besvikelsen dock att det inte blev med större marginal, efter klara 6-0 på två matcher i början.
RESULTAT:

Oskarshamn - Leksand 4-1

Leksand - Oskarshamn 4-1

Oskarshamn - Leksand 2-3

Leksand - Oskarshamn 3-0


MÅL: 11-7

POÄNG: 9-3


BETYG: 4 (Mycket väl godkänt)


KOMMENTAR: Inför säsongen fanns det många delmål med den. Ett av dessa var att gå rent mot den andra nykomlingen. Det skrotades redan vid match ett i Småland.


Men därefter har Leksand stått för bra insatser mot Oskarshamn och efter den inledande förlusten blev det tre stycken trepoängare.


Nio av tolv poäng är förstås direkt avgörande till att IKO ligger på jumboplats och inte Leksand.
RESULTAT:

Rögle - Leksand 5-3

Leksand - Rögle 3-2

Rögle - Leksand 2-3 (eft str)

Leksand - Rögle 2-5


MÅL: 11-14

POÄNG: 5-7


BETYG: 3 (väl godkänt)


KOMMENTAR: Rögle är ett lag som har imponerat på de flesta den här säsongen, så även på oss leksingar när vi har mött dem.


Ett svårslaget lag, inte minst på hemmaplan. Här har det dock varit lite spridda skurar kring hur man delat ut hemma- och bortapoäng. Liten fördel RBK totalt, men 5/12 på Ängelholmarna är väl godkänt.
RESULTAT:

Leksand - Skellefteå 3-2

Skellefteå - Leksand 3-2

Leksand - Skellefteå 0-3

Skellefteå - Leksand 8-2


MÅL: 7-16

POÄNG: 3-9


BETYG: 1 (underkänt)


KOMMENTAR: När Leksand gick bra i inledningen av säsongen lyckades man besegra SAIK i en tajt match i Tegera Arena.


Därefter förlorade man med samma siffror i Skellefteå, innan de svartgula kunnat gå desto lättare genom de senaste två bataljerna lagen emellan, varav den sista leksingarna nog aldrig vill behöva tänka på igen (förlåt för det).


Skellefteå är förstås svåra, men 3/12 är ändå inte godkänt. Särskilt inte när ett par av matcherna är så solklart till SAIK som de är.
RESULTAT:

Leksand - Växjö 1-3

Växjö - Leksand 2-4

Växjö - Leksand 5-1

Leksand - Växjö 4-1


MÅL: 10-11

POÄNG: 6-6


BETYG: 3 (väl godkänt)


KOMMENTAR: Faktiskt det enda laget där Leksand har 6-6 i poäng den här säsongen. Man har vunnit varsin hemma och detsamma på bortais.


Överlag tajta matcher med inte särskilt stora siffror. Ett Växjö som har haft det tufft att leva upp till högt ställda förväntningar på smålänningarna.


Mot denna SHL-nykomling har de fått kämpa och ur Leksands synpunkt är det förstås med god marginal godkänt att plocka 6/12 poäng på Lakers.
RESULTAT:

Leksand - Örebro 3-5

Örebro - Leksand 4-2

Leksand - Örebro 0-1

Örebro - Leksand 4-0


MÅL: 5-14 POÄNG: 0-12 BETYG: 1 (underkänt) KOMMENTAR: Detta är nog den poängfördelning som förvånar allra mest. Örebro öppnade säsongen som ett av de stora utropstecknen.


Men ju längre säsongen gått har ÖHK:s spel bleknat och inte varit ett av de här klara topplagen som Leksand också haft svårt emot.


Men Örebro är verkligen ett spöke för Leksand som varit nära att ta poäng, särskilt under match två i Leksand, men alltså blir nollat här av ÖHK. Beklämmande.

SAMMANFATTNING, POÄNG:

1. IKO: 9-3

2. BIF: 8-4

3. MIF: 7-5

4. VLH: 6-6

5. HV71: 5-7

6. RBK: 5-7

7. SAIK: 3-9

8. FRÖ: 3-9 9. LHC: 2-10 10. FBK: 1-11

11. LHF: 0-12

12. DIF: 0-12

13. ÖHK: 0-12