Talangerna skriver a-lagskontrakt

Här kommer glädjande besked till alla leksingar.

Forwarden Nils Åman och backen Alexander Lundqvist skriver a-lagskontrakt med Leksands IF.

Detta meddelade klubben under torsdagskvällen.

Nils Åman skriver a-lagskontrakt. | Foto: Jessica Ström

Nils Åman, 20, inledde säsongen med att spruta in poäng i Leksands J20-lag. När säsongen summeras blev det 47 poäng (14+33) på 30 matcher i juniorlaget.

Detta i ett lag som gick in som en av de stora favoriterna till att vinna SM-guldet, men där säsongen även där avslutades i förtid på grund av coronavirusets framfart.


Åman hade en ordinarie plats av Leksands a-lag i slutet av säsongen och totalt blev det åtta matcher och tre poäng (1+2).

En helhetsinsats som imponerade på de flesta blåvita supportrarna där Åman inte ”bara” tog en ordinarie plats i laget, utan även var med och levererade i exempelvis powerplay.

Åman gör sitt första SHL-mål.

Lagbygget för Leksands del inför säsongen 20/21 är i full gång och många har förväntat att få se ett a-lagskontrakt på forwardstalangen.

Och under torsdagskvällen blev det ett faktum. Detta när Leksand i en artikel på sin hemsida berättade att man skrivit a-lagskontrakt med Nils Åman – och backen Alexander Lundqvist.


Lundqvist, som fyllde 19 i februari, noterades även han för åtta matcher i Leksands a-lag under säsongen. Den 189 centimeter långa Skellefteåsonen har skrivit på ett tvåårskontrakt med dalalaget och detsamma i kontraktslängd gäller Åman.

LÄS MER: Leksands lagbygge säsongen 20/21