Thomas Johansson ny GM i Leksand

Det hade spekulerats en tid, innan han i går efter segern över Karlskrona presenterades som klar: Thomas ”Tjomme” Johansson är klar som ny General Manager i Leksands IF.


– Leksands IF vill bygga en långsiktig plan för vår sportsliga verksamhet från U16 upp till representationslagen i form av våra dam- och herrlag, och rekryteringen av Thomas Johansson är en del i detta, säger ordförande Åke Norström.

Leksands nya GM, Thomas Johansson.

Först avgjorde Anton Karlsson i förlängning mot Karlskrona.


Sedan presenterades Thomas Johansson som klubbens nya General Manager. Den 48-årige Stockholmaren kommer senast från arbetet som teknisk sportchef i Djurgården där han bland annat varit en viktig del i att utveckla klubbens spelidé från a-lag ner i juniorleden.


Vid sidan av detta har Johansson även arbetat som hockeyexpert för Kanal 5 och C More.


– Jag är jätteglad att ha fått det här uppdraget och är väldigt tacksam att föreningen vill satsa på mig. Jag känner stor ödmjukhet inför uppgiften och känner mig exalterad att få vara en del av Leksands IFs framtid. Att bygga en spelidé, att skapa delaktighet och en vi-känsla är min största passion och mitt största driv som jag brinner mycket för så uppdraget ska bli jätteroligt, säger Johansson till klubbens officiella hemsida och fortsätter:


– Jag vill, och ska, vara med att stötta upp med tankar och idéer om organisationen och om spelet och är glad över att få den möjligheten. Historiken som föreningen har, och det starka stödet som finns för föreningen runtom hela landet, gör att uppdraget känns än mer spännande och tillsammans ska vi bygga något bra in i framtiden.


Thomas Johansson kliver på sitt nya arbete som GM i Leksand redan nu på måndag.