Uppgifter: Föreslår direktuppflyttning till SHL

Direkt upp- och nedflyttning mellan SHL och Hockeyallsvenskan?


Det är – enligt uppgifter till Aftonbladet – en del i det förslag som utredaren Ola Lundberg kommer att presentera senare under fredagen.

Direktplats till SHL? Kan snart vara verklighet.

Att vinna en grundserie i Hockeyallsvenskan har inte gett speciellt mycket på många många år. Särskilt inte de senaste åren med det nya systemet, där du som serievinnaren ändå måste slå tvåan i bäst av tre – för att sedan få möta ett SHL-lag i bäst av sju där jätten ovanifrån får hemmafördel.


Men nu kan det vara på väg att bli ändring på det.


Den hetaste pucken i Hockeysverige just nu är den kring just seriesystemet. Och ensamutredaren Ola Lundberg har fått uppdraget att lägga fram ett förslag kring hur han vill att det ska se ut.


Under fredagseftermiddagen ska han via en presskonferens lägga fram ett eller flera förslag och enligt uppgifter till Aftonbladet innehåller ett förslag direktuppflyttning från HA till SHL om du vinner grundserien.


Detta är något som inte minst de hockeyallsvenska klubbarna eftersträvat under många år och inte minst de senaste åren när SHL allt mer pratats om som en stängd liga.


Slutgiltigt besked först i juni

Om det är det jumboplacerade laget i SHL som åker direkt ur, är inte lika klart. Det kan också ske via något slags kvalspel, kanske mot nästjumbon.


Men upp med serieettan från HA ska alltså vara förslaget från Lundberg som vi har att vänta under fredagseftermiddagen, enligt Aftonbladets uppgifter.


Men detta är, vilket är värt att betona, bara ett förslag. Det slutgiltiga beskedet kring hur seriesystemet mellan Sveriges högsta hockeydivisioner ska se ut kommer först i juni nästa år.