Uppgifter: Melin har erbjudit sig att lämna Leksand

Leksand är jumbo i SHL och formkurvan pekar spikrakt nedåt efter tre nya raka förluster.


Enligt uppgifter till Expressen har Leksandstränaren erbjudit sig att lämna klubben – men blivit nekad att göra så.


– Det är klart att man granskar sig själv i såna här lägen, säger Melin till tidningen.

En pressad Leksandstränare (📸 C More)

Leksand går tungt i SHL och den knappa förlusten under torsdagen mot Färjestad var den tredje i rad där leksingarna lämnar utan poäng.


Samtidigt som lagen ovanför kvalstrecket tar poäng i löpande band börjar nu glappet uppåt till Linköping närmast på säker mark att växa. Nu är det sju poäng.


Roger Melins vara eller icke vara har under en längre tid ifrågasatts och diskuterats bland supportrarna till klubben.


Detta samtidigt som spelartruppen och GM Thomas Johansson sagt att man har ett stort förtroende för Melin.


Nu kommer Expressen med uppgifter om att Melin i möten med GM Johansson ska ha erbjudit sig att lämna klubben i den tuffa position man satt sig i – men blivit nekad att göra så.


– Nej, jag har bara sagt det jag sagt. Och det är att om spelarna och ledningen vill höra en ny röst så har jag sagt att de får göra något åt det. Någonting måste ju göras, säger Melin till tidningen när han får frågan om det stämmer att han erbjudit sig att lämna.


Expressen: Men du har erbjudit dig att lämna Leksand?

– Det är klart att man granskar sig själv i såna här lägen och den första man ska titta på när det går dåligt är sig själv i spegeln. ”Vad kan jag göra och vad kunde jag ha gjort?”.


– Om man fortsätter att förlora så börjar man ju ännu mer undra över sin egna roll i det hela och om det är en själv som drar ned det, säger Melin.


Under lördagen väntar en ny tuff uppgift för Leksand när Frölunda kommer på besök till Tegera Arena. Därefter väntar ett landslagsuppehåll i SHL. Om det blir några förändringar i Leksands tränaruppställning då, återstår att se.

Läs mer: Göransson: ”Vi har rensat luften”

Läs mer: Onödiga utvisningar fällde Leksand i Karlstad

Läs mer: Matchens femma mot Färjestad