Wännström om klubbvalet: ”Leksand kändes självklart”

Sebastian Wännström presenterades som ett av tre nyförvärv i torsdags förra veckan. Här utvecklar han sina tankar om valet att vända mot Leksand som nästa destination. – Leksand kom upp på bordet och då kändes det självklart, säger Wännström som medger att han nobbade andra SHL-lag för att välja nykomlingen.

Wännström jublar efter att ha blivit klar för Leksand.

Sebastian Wännström, 28, är en spelare med flera säsonger i Brynäs organisation bakom sig. Senast kommer Gävlesonen från två år i Jönköping med HV71 och nu är han klar för ett nytt äventyr: Med SHL-nykomlingen Leksands IF.


– Det har ryktats mycket under säsongen att jag har varit på väg till olika lag. Vissa stämmer och vissa inte och i slutet av säsongen stod det mellan några andra lag i SHL framför allt, inleder Wännström när vi når honom när han sitter i bilen mellan Jönköping och Gävle.


– Jag hade inte en tanke på Leksand förrän i slutet när de var nära på att gå upp. Då kände jag att om klubben går upp är det ett väldigt bra alternativ för mig, fortsätter han.


– Sedan gick det några dagar och Leksand kom upp på bordet och då kändes det självklart. Det är en anrik förening vilket alla säger, men så är det faktiskt. Det känns som det rätta steget för mig att ta i min hockeykarriär.


Utveckla gärna det, hur Leksand kändes som ett självklart val...

– Ja, jag har känt ganska länge att om Leksand är i SHL så är det ett alternativ för mig. Jag trivdes väldigt bra den korta sejour jag var där då och det är ett bra ställe att spela hockey på, säger Wännström.


Och det kanske inte är det lättaste att komma ihåg, men säsongen 2010/11 när Leksand var i Hockeyallsvenskan, blev Sebastian Wännström faktiskt utlånad från Brynäs till Leksands IF för att spela i den vitblå tröjan i två matcher.


– När det nu kom upp och blev aktuellt kände jag efter ett bra snack med Tjomme att detta är något vi kör på. Det känns också som att Leksand har något bra på gång och det ska bli kul att vara en del av den här processen.


Wännström har själv mött Leksand många gånger och känner som många andra gjort som ”bytt sida” – att det ska bli skönt att få ha den blåvita publiken i ryggen framöver.


– Det är inte lätt att komma som motståndarlag till den arenan. Det är som att man börjar i uppförsbacke och att leksingarna är överallt på isen. Det har varit tuffa matcher och det känns bra att få ha dem på sin sida till hösten, säger Wännström.


Detta är en del av det inspelade samtalet med Sebastian Wännström. Vill du höra hela så har du möjlighet att göra det i det senaste avsnittet av Blåvita Krigare's podcast.


Vill du lyssna kan du göra det HÄR.


Läs mer: Olsson-Trkulja: ”Leksand var aktuellt oavsett division”