Wännström om uppskjutna premiären: ”Påslagna och taggade”

Leksand var inställda på premiärmatch klockan 15.15. Efter flygplansstrul för Malmö är matchen framflyttad tre timmar.


Men det är ingenting som stör laget, menar Leksands forward, Sebastian Wännström.


– Vi är påslagna och taggade för match, säger 28-åringen som värvades från HV71 inför den här säsongen.

Malmö Redhawks fick problem med sitt flyg från Sturup.


Planet som skulle landat i Borlänge vid tolvtiden under lördagen kom aldrig i väg och SHL-premiären mot Leksand fick skjutas upp.


Ny starttid är 18.15 efter att Malmö lyckats boka ett nytt plan som ska ta dem till Dalarna vid tretiden. Därmed fick inte bara resande Malmö tänka om, utan så även leksingarna som laddar inför sin hemmapremiär.


– Det spelar inte så stor roll egentligen att matchen blev uppskjuten. Vi var förberedda på att det skulle bli match i dag och det blir det. Sedan vilken tid som det blir nedsläpp har mindre betydelse, säger Sebastian Wännström till Blåvita Krigare och fortsätter:


– Vi hade ett tidigare möte i dag och var förberedda på match klockan kvart över tre. Men det gör inte så stor skillnad att matchen startar tre timmar senare. Utan vi är påslagna och taggade för match.


Detta blir Wännströms första tävlingsmatch för Leksands IF. Den 28-årige forwarden värvades till den blåvita delen av Dalarna från HV71 inför säsongen.


In med Ritola & ”Zacke”

Han berättar att han ser fram emot matchen inför ett slutsålt Tegera Arena.


– Det ska bli väldigt roligt. Vi har gått och väntat på det här och nu drar det äntligen igång. Så det är bara att gå ut och köra, säger Wännström och bekräftar att vi får se honom ihop med Mattias Ritola och Patrik Zackrisson i kväll.


– Det skulle jag tro. Vi har spelat ihop den senaste tiden och det har känts bra. De är jätteduktiga med lång erfarenhet och har båda väldigt varit bra under många års tid. Så det finns inget att klaga på från min sida.


Nu har laget fått ett par timmar med fri tid innan det är dags att samlas igen två timmar före första nedsläpp.


Vi hinner också prata lite kort om försäsongen i sin helhet där vi är överens om att Leksand växte in i det och blev bättre och bättre för varje ny match som spelades.


– Det tycker jag. Vi har vuxit som lag, blivit bättre och bättre med många nya spelare för i år där det tar lite tid för saker att sätta sig. Vi har gått igenom allting vi behöver gått igenom och det känns som att vi de senaste dagarna bara gått och stampat och väntat på att det ska dra igång, avslutar Wännström.

Lyssna på senaste avsnittet av Blåvita Krigare's podcast: #67. Premiärvecka!