Wikegårds totalsågning av Abbott: ”Extremt överskattad”

Spencer Abbott värvades för att göra poäng i SHL-nykomlingen Leksand, men kanadensaren har inte ens nått tvåsiffrigt antal poäng på 22 matcher.


C Mores expert Niklas Wikegård menar att Leksand skulle må bäst av att göra sig av med stjärnan inför slutspurten av grundserien och ett eventuellt kval.


– En sådan spelare som Spencer Abbott, man håller sig inte kvar i SHL med honom. Han kommer att bli sämre, sämre och sämre och längta hem ju längre säsongen går, säger Wikegård.

Wikegård inte nöjd med Abbott (Foto: C More)

Spencer Abbott värvades som en spetsspelare till SHL-nykomlingen Leksand. Men så här långt har det inte släppt för den 31-årige kanadensaren.


För stjärnforwarden som alltid tidigare har levererat poäng i den svenska högstadivisionen, har det gått trögt och blivit blygsamma nio poäng (4+5) på 22 matcher innan mötet med Linköping.


Leksands möte med LHC är huvudmatch hos C More under torsdagskvällen. Och i den första periodpausen pratar dem om eventuella nya flyttar av spelare mellan SHL-lag.


Spencer Abbott – som så långt hade gjort Leksands mål i matchen – kom på tapeten och C Mores expert Niklas Wikegård sparade inte på kritiken mot Abbott när han bjöd på sina tankar om kanadensaren.


– En sådan spelare som Spencer Abbott, man håller sig inte kvar i SHL med honom. Han kommer att bli sämre, sämre och sämre och längta hem ju längre säsongen går. Han gör något spektakulärt mål, han hasar omkring och jag tycker att han är extremt överskattad.


Spencer Abbott blev som sagt målskytt i den första perioden som gästande Leksand kom ifrån med en 1-0-ledning.