Zackrisson väntar på att bli utköpt i Ryssland

Leksand vill ha in spetsspelare. Patrik Zackrisson är en sådan – och kan snart finnas tillgänglig på marknaden.


Uppgifter till Blåvita Krigare säger att den svenske forwarden väntar på att köpas ut från sin ryska klubb Dynamo Moskva för att sedan söka sig vidare.


”Zacke vet om att vi är intresserade om han vänder tillbaka till SHL”, meddelar Leksands GM Thomas Johansson.

Leksand måste ha is i magen när det kommer till sina spetsvärvningar inför återkomsten i SHL. Detta har GM Thomas Johansson sagt till DT tidigare i veckan.


En av spelarna som det har pratats om är den 32-årige forwarden, Patrik Zackrisson – en av spelarna som Leksand kan behöva tålamod för att i slutändan få chansen att värva.


Uppgifter till Blåvita Krigare säger att Zackrisson, med ett år kvar på kontraktet, väntar på att köpas ut från sin ryska klubb Dynamo Moskva, något som ännu inte genomförts.


En detalj som är nödvändig för att Zackes agent ska kunna förhandla med andra klubbar.


Uppgifter till BVK säger också att Leksand är ett av de hetare alternativen för Patrik och hans familj om det skulle bli en flytt till Sverige, men att det finns en ambition att i första hand stanna utomlands.


Thomas Johansson kommenterar uppgifterna: ”Zacke vet om att vi är intresserade om han vänder tillbaka till SHL. Vi får avvakta och se vad som händer men just nu händer det inte så mycket”, skriver han i ett sms till BVK.


Läs mer: ”Sluta klaga leksingar – det klär er inte” Andrée Hult klar för Leksand Här är Leksands sju försäsongsmatcher


Lyssna: Blåvita Krigare Podcast: #62. Denna hybris!